Nekoliko vijesti nadolazećeg vikenda 13.-15.11.

13.11. u galeriji DM koja se nalazi u zgradi Filodrammaticae (Korzo 28) u sklopu provedbe projekta “Antifašistički dani” udruga Škatula organizira diskusiju zanimljivog naziva: “Žene protiv ženskih prava:jačanje desnice i njezine glasnogovornice”. Kroz diskusiju ćemo se baviti pitanjem kako žene koje u javno-političkom životu zastupaju radikalnu desnicu utječu na društvo i koji su mogući uzroci ovog fenomena.

Svoje misli i razmišljanja će s nama podijeliti:

Dijana Čurković, Odjelu za dijalektologiju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Akademska Solidarnost
Mirna Ravnić, Druga Rijeka
Dunja Matić, KOMBINAT
Moderatori: članovi/ice udruge Škatula

Projekt “Antifašistički dani” provodi se kroz platformu CLUBTURE.
Uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklade ‘Kultura nova’.

Dok razmišljamo o ovom problematičnom kontinuitetu parlamentarne demokracije u galeriji je još uvijek moguće pogledati izložbu Boštjan Čadeža: Autoportret, novomedijsku instalaciju u kojoj računalo uz pomoć ogledala, pisaljke i kodirane arduino naprave (koja pretvara računalni kod u mehaničko djelovanje), poput umjetnika, crta ono što opaža u svojem fizičkom okolišu.

Također, galerijom DM-a će se u petak 14.11. s početkom u 14 sati dogoditi druženje kroz radionicu Zeichner softvera koju vodi Goran Sergej Pristaš. Radionica se održava u sklopu projekta Refleks udruge Drugo more iz Rijeke, a u suradnji s kolektivom Bad Co. za izvedbene umjetnosti. Program je podijeljen dva dijela, a više o svemu na možete saznati ovdje.

Galerija S.K.C. Vas poziva na otvorenje samostalne izložbe Andreje Jandrečić i Tijane Mihailović ”Jer si ti dio moje predstave” 14. studenog 2014. s početkom u 19 sati. Mlade autorice predstavit će svoje diplomske radove s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer kiparstvo.

Ono što karakterizira njihov rad u medijskom i konceptualnom smislu je pitanje prostora (instalacije) te naglašavanje onoga što izostaje i/ili onoga što je nevidljivo.

Izložba je otvorena od 14. do 21. studenog radnim danom od 16 do 20 sati.

Toga petka u malom hardkor pank podzemlju znanom kao PODURUM na adresi Delta 5 će svirati 3 vesela hc/punk benda: Landverraad, Rivers Run Dry i Strafplanet. Koncert počinje u 21h, a ulaz 25kn. Organizaciju potpisuje riječki DIY HCPUNK Kolektiv.

Za sam kraj tjedna 15.11. još jedna DIY hardkor pank svirka s nekolicinom sjajnih bendova. Riječki SUMMOGU Records slavi 5 godina vinyl only stvaralaštva i potom će nas posjetiti pulski PUBLIC DISGRACE (hc/punk), BOLESNO GRINJE (grindcore) i zagrebački PONOR (dark hc/metal/punk). Ulaz 30 kn, a početak u 21h.

Subotu že obilježiti i još jedna akcija dijeljenja besplatne hrane kolektiva Hrana, a ne oružje s početkom u 13 sati na Jadranskom trgu, pored Erste banke. Za vrijeme ručka, riječki ulični umjetnik SEC će crtati u Kružnoj, distopiju s Rijekom u glavnoj ulozi.

I za ovaj je vikend to više manje to. Svakako svratite na nešto od ponuđenog sadržaja.

14_11_14_podrum_web

Izložba skc

Summogu

fb_g_dm_refleks_bad_co_zeichner_851x315pix_2

13.11. Zene protiv zenskih prava