Od oblikovanja ideje do queer filma: programi u prostorima Molekule 28.-31.1.

Izvedbeno-scenskom dvoranom Filodrammatice ovoga trenutka mlade glumačke nade vježbaju svoje scenske nastupe, postajući krokodilima, gljivama i drugim svakojakim bićima iz mašte. U tijeku je još jedan LIDRANO. Ipak , ovoga tjedna nas programi u prostorima SUM-a vode prema  raznim lokacijama. Dakako, kao i uvijek raznoliko.

Večeras s početkom u 19.00h Inicijativa kulturalnih studija nastavlja s projekcijama filmova “crnog vala”, a ovoga puta na repertoaru imamo film Lazara Stojanovića “Plastični Isus” (1971.). 

plastic

“Zagrepčanin Tom, bez sredstava za život, pokušava se baviti filmom u Beogradu. Nekako preživljava uz žene koje ga prihvaćaju. On ne vjeruje ni u koga, ne poštuje ništa, osjetljiv je na poredak i silu, na vođe i ideologije, u stalnom je sukobu sa važećim poretkom.

Nekoliko riječi o samom filmu, reči će i Saša Stanić. Asistent na književnoteorijskim kolegijima Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci te apsolvent na poslijediplomskom Doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture pri Filozofskome fakultetu u Zagrebu.  

Ulaz: posve besplatan!

Četvrtak 29.1. je rezerviran za još jednu “Noć velikog čitanja 3.0!”Ri Lit je neformalna književna skupina koju čine riječki autori povezani u cilju reafirmacije beletrističkih vrijednosti, promocije i pojačane konzumacije književnog stvaralaštva. Prvi javni zajednički nastup održali su u riječkoj dvorani Filodrammatica, u siječnju 2013. godine, a zbog velikog interesa riječke publike i sjajne posjećenosti manifestacije, počeli su osvajati nacionalne pozornice – od Zagreba do Vukovara. Do sada su održali desetak nastupa.

Ri lit
3.0!

Ove godine će im se pridružiti novi članovi/ice te vas od 20 sati osvajaju svojim novim literarnim predlošcima. Ulaz se ne naplaćuje!

Potom Prostor Plus u galeriji Filodrammatice ulazi u ciklus istraživačkih 
radionica u polju izvedbenih umjetnosti koje će trajati od siječnja od svibnja 2015.

Radionice su namijenjene onima koji žele aktivno i kreativno istraživati u polju izvedbenih umjetnosti, razumjeti segmente realizacije projekta (od ideje do realizacije), tematski se fokusirajući na različite aspekte pri oblikovanju izvedbe.

IDeja
Osmisli i ostvari projektnu ideju!

Radionice su namijenjene onima koji žele aktivno i kreativno istraživati u polju izvedbenih umjetnosti, razumjeti segmente realizacije projekta (od ideje do realizacije), tematski se fokusirajući na različite aspekte pri oblikovanju izvedbe.
31.1. / 1.2. – 10:00-18:00 Davor Mišković: Od ideje do javnosti

Za ovu radionicu potrebno je iskustvo u pisanju i/ili razvijanju projekata/programa.
Radionica se bavi razvojem ideja o programima, prostorima, klubovima, galerijama, teatrima, radionicama, itd. Kroz radionicu će se pokazati kako se ideje mogu razvijati u različitim smjerovima gdje imaju potpuno drukčije učinke. Cilj je pomoći polaznicima da svoje ideje primjene na konkretne lokacije u kojima djeluju i u kojima žele djelovati. Pri tome će u obzir uzeti različite političke i socijalne situacije koje čine kontekst u kojem djeluju ili će djelovati. Radionica prati logiku projektnog ciklusa, no kreće od ideja, a ne od potreba, jer praksa pokazuje da u području kulture i umjetnosti ideje jesu ključni impuls djelovanja. Ideje u području kulture odnose se uvijek na ideju da se nešto učini u određenoj zajednici. To je upravo i ključna tema radionice – definiranje zajednice (za koga se projekt radi) i izražavanje ideje (što se želi učiniti). Povezivanje ideje i zajednice odvija se kroz različite mehanizme, a struktura tog odnosa izražena je u logičkoj matrici, koja predstavlja podlogu za cijelu radionicu. Polaznike se pri tome potiče da razviju neočekivana rješenja.

Program je besplatan no broj polaznika ograničen! Prijave se primaju na info@prostorplus.hr do 28. siječnja 2015. godine, te moraju sadržavati kontakt i kratko motivacijsko pismo.

Druga Rijeka u subotu 31.1. od 20.30 sati poziva na još jedno filmsko druženje! Na repertoaru je “GAYBY”, film redatelja Jonathana Liseckia o tome kako nastaje dijete u straight-gay prijateljstvu?

Drugari
Gay is okay!J

Jenn i Matt su najbolji prijatelji od koledža. single jer to želi, Jenn provodi dane podučavajući yogu i ispunjavajući obaveze za šeficu. Matt pati od blokade pisanja stripa i ne može preboljeti bivšeg dečka. odluče ispuniti obećanje da imaju dijete zajedno…na staromodan način.

Ulaz: besplatan dakako!

O.K.C. Palach će vas za vikend zabavljati čuveni bubnjar čije ime svi znate! Biti će na rasporedu šarolika paleta alter hitova od kraja 70′-tih do dana današnjega.

Harterom će ovoga vikenda biti radno! H.E.A.R.T.E.R.A.  organizira veliku radnu akciju daljnjih uređenja prostora! Cjeli dan će se pjevati i svirati, žbukati te gletati uz roštilj za koji si sastojke ponesite sami! U subotu 31.1.!!!

I za sam kraj! Benefit fešta riječkog kolektiva Hrana, a ne oružje! u subotu 31.1. u dobro nam znanom PODRUMU

Umjesto najbolje maneštre u gradu ovoga se puta na meniju nalazi
znojni stiskavac do ranih jutarnjih sati.  Kao predjelo vam nudimo svima znane pank rock hitove, stvorene za dizanje ruku i grljenje sa potpunim neznancima. Glavno jelo će biti servirano neprimjetnim prelazom na veseli drmež ska&gipsy ritmova sa ciljem pokretanja onih koji nikada ne plešu. Zadnje kapi znoja će vam iscijediti bombastični desert u obliku zajebane house partijane koja samo one najupornije ostavlja na nogama. Dobrodošli/e!

benefit festa
Od punka do housea!

Zabava počinje u 22:00h.

Upad je minimalna donacija od 10kn a poželjne su i donacije za kuhinju.