Izložba u Filodrammatici, koncerti u Palachu…

U prostoru galerije Filodrammatica, od 27. studenog do 11. prosinca, Drugo more predstavlja riječkog umjetnika Igora Eškinju i njegovu izložbu Povratak istoga.
Atmosferična video instalacija s prizorima mračnog prostora koji povremeno i u sporadičnom ritmu postaje vidljivim. Polazeći od prikaza izložbe Glagoljica u prostoru Sveučilišne knjižnice u Rijeci koju je 1968. godine osmislio Branko Fučić, Povratak istoga reproducira povijesni materijal, pri čemu korištenjem snopova svijetlosti s televizijskih ekrana također postaje reprodukcijom prostora i samog medijskog materijala.

Izložbu možete pogledati svakog radnog dana od 16:00 do 20:00, te subotom od 10:00 do 13:00 sati.

Više o samoj izložbi možete pronaći na stranicama Drugog mora.

land and freedom

U Palachu možete, kao i uvijek, uživati u koncertima, partyjima i projekcijama.
U sklopu programa Filmovi bez granica, u srijedu u 19:00 možete pogledati film Land and Freedom, kultnog britanskog redatelja Kena Loacha. Kratko predavanje, kao uvod u film, održati će dr. sc. Vjeran Pavlaković s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Ulaz na projekciju je, naravno, besplatan!

kraj programa

Program u Palachu nastavlja se u petak kada gostuje riječka grupa Kraj Programa. Nakon četiri godine postojanja, prvog albuma i jednog EP uratka, došlo je vrijeme za promociju drugog albuma, „Ovdje pripadam“. Večer će otvoriti mladi karlovački punk rockeri Me As Well. Koncert počinje u 22:00, a ulaz je besplatan!

we are young house party

U subotu, 28. studenog,  pozivamo vas na We are Young: House Party kada gostuju riječki DJ-evi One N, Bellen, Marin Brx i Sandi. Start je u 22:00, a ulaznice po cijeni od 10 kuna možete kupiti do ponoći, kada poskupljuju za 50%, odnosno na 15 kuna!

sundays and space travels3

Kao opuštanje nakon napornih koncerata i partyja, Palach vam, kao i svake nedjelje, donosi mir i dobro! Stoga se pridružite nedjeljnom opuštanju svojih napaćenih moždanih vijuga, završetaka živaca i rubova jetara u sigurnoj okolini praćeni hipnotičko-umirujućim ritmovima koji će vam približiti osjećaj zadovoljstva i mira dok zavaljeni u fotelju ispijate svoj čaj od đumbira ili topli kakao.

my baby

30. studenog nikako ne propustite novu nizozemsku glazbenu atrakciju MY BABY!
Bend je mješavina nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitare i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup.
Ulaznice u pretprodaji, po cijeni od 25 kuna, možete nabaviti na šankovima Palacha i Beertije, te na entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznositi će 35 kuna.