Programi u prostorima Molekule // 15. – 20. 12.

Filmovi bez granica #6 // Ex Drummer

U zabačenom belgijskom mjestu žive i rade trojica hendikepiranih mladića. Osim već postojećih poteškoća svakodnevice, ova trojica mladića imaju i pank bend “The Feminists” kojim planiraju osvojiti lokalnu publiku.

No, jedan pisac kojem nedostaje inspiracije će poremetiti planove ovih zgubidana u potpunosti. On će biti njihov oslonac, njihov bubnjar koji se odlučuje poigrati s osobnim propastima naših antijunaka.

U iznova probuđenoj flamanskoj kinematografiji, Ex Drummer ima posebno mjesto! Ovaj sulud naracijski kolaž je uspio isprovcirati sve dušebrižnike ali i belgijski film smjestiti na trenutak na sam vrh europskih kinematografija. Drugim rječima, ovo je jedan od onih klasika za koji ste čuli jedino ako ste dežurate na best of listama filmova koje biste treabli pogledati za života! A ovo je upravo takav film! Jebeno sjeban da Vas natjera na razmišljanje!

Palach, srijeda (16.12.), 19:00, ulaz slobodan!

ex drummer

Noć riječkih performera posvećena Nedi Šimić Božinović

Noć perfomera održat će se u klubu Palach u četvrtak, 17.12., sa početkom u 20 sati. Riječ je o večeri koju je inicirala umjetnica Neda Šimić Božinović, koncipirajući event kroz temu kritike općeg društvenog stanja u gradu i zemlji.
Njoj u spomen, umjetnici i prijatelji Nede Šimić Božinović odlučili su izaći na stage koji je Neda za života rezervirala u Palachu (upravo za dan 17.12. 2015.) i ispoštivati njezinu želju za zajedničkim nastupom.
Uz umjetnike performansa te drugih medija, na scenu će izaći i prijatelji Nede Šimić Božinović, također, svi oni koji budu osjećali potrebu da se na svoj način izraze te večeri pozvani su na sudjelovanje. Detaljnije na Facebook stranici eventa.

Dragoj Nedi u spomen!

Palach, četvrtak, (17.12.), 20:00, ulaz slobodan!

Platforme za razvoj društvenog poduzetništva i umrežavanje mladih: predstavljanje uz maneštru 

Nakon nekolicine edukativnih radionica, konferencije o društvenom poduzetništvu, mapiranja potrebnih preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti ali i razvoja zasebnih poslovnih pothvata, dolazimo do finalnog produkta projekta Društveno poduzetnički generator.

U suštini, za sam kraj predstavljamo web platformu za razvoj društvenog poduzetništva kao diseminacijskog alata koji na jednostavan i pregledan način nudi sve potrebne informacije koje će budućim i sadašnjim korisnicima projekta te svim ostalim zainteresiranima ponuditi mogućnost pružanja pomoći pri realizaciji poduzetničkih pothvata u nastajanju. „Društveno poduzetnički generator“ ” je projekt Saveza udruga Rojca i Saveza udruga Molekula.

Galerija SKC (Palach), petak (18.12.), 19:00, ulaz slobodan!

platforma

Čujemo s(v)e vidimo

Udruge Ri Rock i Kombinat pozivaju vas na koncert Čujemo s(v)e vidimo u Palachu.

Koncert je jedna od zadnjih aktivnosti projekta Čujemo s(v)e vidimo – mladi za mlade na području PGŽ, koji ujedinjuje područja udruga koje su nositeljice projekta; glazba (Ri Rock) i vizualna kultura (Kombinat).

Osim koncerta, ukratko će biti predstavljene aktivnosti projekta kroz video koji je dokumentirao njegove aktivnosti. Posebno će se naglasiti izrada online platforme koja je nastala kao rezultat druženja predstavnika udruga mladih i za mlade – a na kojima se razgovaralo o problemima, ciljevima, težnjama i potrebama u dosadašnjem radu istih. Online platformom potiče se promocija (vidljivost djelovanja), razvoj kapaciteta, te održivost partnerstva i suradnje udruga mladih i za mlade na području PGŽ-a.

Nakon predstavljanja platforme slijedi glazbeni dio na kojem će nastupiti bendovi Flert, EXA, te Generation Lost, ujedno i polaznici Music Box radionica u organizaciji Udruge Ri Rock.

Palach, petak (18.12.), 21:00, ulaz slobodan!

čujemo sve vidimo

Keops – promocija albuma Lice sudbine

U subotu, 19.12., riječka grupa Keops publici u Palachu predstaviti će se albumom Lice sudbine. Karte za koncert u prodaji su u riječkom Dallas Music Shopu po cijeni od 20 kuna. Kao zagrijavanje za koncert, u utorak, 15.12., Keops ogranizira druženje uDallasu uz obavezno potpisivanje novog nosača zvuka!

Palach, subota (19.12.), 21:00, ulaz 20 kn!
keops

Pešto Balkaniko Vol. 1. – Kraj svijeta // Kali Fat Dub live – post apocalyptic ethno steampunk dub

Pešto Balkaniko, autohtoni izraz neobuzdane ekspresije veselja karakterističan za područje balkanskog poluotoka. Obično se javlja kada se na ograničenom prostoru ispunjenom prepoznatljivim ritmom nađu dva ili više primjerka homo balkanisa, a situacija postaje nevjerojatnija ulaskom homo sapiensa. Velik broj kultura koje kreiraju soundtrack s Balkana donosi eksploziju nepredvidivog spleta ritma, rime, melodije i harmonije te ekstrahira duboke i skrivene emocije na vidjelo.Palach, subota (19.12.), 22:00, ulaz 15/25 kn!

kalifat dub

stRIpokon – sajam stripova

Najdraži strip entuzijasti! I casual strip čitači! I volitelji geek kulture! Unite!

Organizirasmo samo za vas (i nas, jer imamo po more duplića doma i htjeli bismo ih đorati za nešto Novo i Uzbudljivo) mini sajam stripova u vašem i našem klubiću, vidjesmo da vam fali stripoteka i da bi se rado podružili sa istomišljenicima, pa se bacismo u akciju!

Event je primarno namijenjen neformalnoj trampi stripova, druženju ljubitelja stripa, raspravama Marvelovaca i DC-evaca, cosplayu, slušanju soundtrackova filmova rađenim po stripovima, natjecanju u uletima djevojkama lajnama iz Alana Forda, rantanju o mangama i… grickanju kekasića i ispijanju čajića.

Na stRIpokonu ćemo ugostiti i nekolicinu izdavača i prodavača stripova od kojih ćete moći kupiti nove, stare, domaće, strane, razvikane i underground stripove. (potpun popis izlgača će biti objavljen naknadno, pratite event). Svakako dođite baciti oko na ponudu!

U svrhu promoviranja lokalne strip scene, pozivamo riječke umjetnike da dođu sa svojim radovima i uključe se u neformalni izbor za “Najbolji stRIp”! Nagrade su, naravno, skromne, tekuće, ali od srca!

Potrudi se i osvojiti nagradu za “Najbolji cosplay”! Obuci se u crveno, uključi smisao za humor i budi Deadpool! Ili omotaj bilje oko sebe i budi Poison Ivy! Ili ili ili nabaci plavi trikoić i budi Superman. Ili nabaci cvikse i budi Clark Kent. The possibilities are endless, really! Organizatori će definitivno cosplayati, tako da ne budi autsajder!

Više detalja na Facebook stranici eventa.

Palach, nedjelja (20.12.), 10:00, ulaz slobodan!

stripokon