Ovotjedni program // Festival Gledaj (u)druge, CORNERS Triangle Rijeka – umjetničke intervencije na Zametu

CORNERS Triangle Rijeka – umjetničke intervencije na Zametu

U travnju 2012. godine iz Zagreba je startalo, a u Rijeci završilo istraživačko putovanje Xpedicija Balkan, na kojemu je sudjelovalo 30-ak umjetnika iz raznih krajeva Europe kako bi upoznali male sredine bivše Jugoslavije, umjetnike i organizacije koje ondje djeluju. Priče koje su umjetnici čuli obilazeći zakutke Europe pretočili su u umjetničke radove, koje su pak prvi puta predstavili u Ljubljani u lipnju 2014. godine. Sada se CORNERS umjetnici vraćaju u ova tri grada, u okviru događaja nazvanog CORNERS Triangle!

U duhu izmicanja fokusa iz centra prema rubovima, riječki smo događaj odlučili smjestiti na Zamet, na plato Trga riječkih olimpijaca ispred sportske dvorane. S obzirom na to da svi radovi zahtijevaju sudjelovanje publike, umjetnici će surađivati s Osnovnom školom, Boćarskim klubom, Klubom starijih osoba i Mjesnim odborom Zamet, a neke će aktivnosti provoditi u prostoru zametskog ogranka Gradske knjižnice i sportske dvorane.

O kakvim je sve radovima riječ saznajte ovdje i ovdje.

Vidimo se na Zametu!

Festival Gledaj (u)druge

Budi dio kampanje Gledaj (u)druge i informiraj se što su to zaista udruge, kako utječu na tvoju svakodnevicu i koje dobrobiti donose. Podrži dugogodišnji, kontinuirani rad svih koji se vode srcem, a ne profitom, koji se zalažu za ljudska prava i slobode, koji misle na okoliš u kojem živimo, koji pomažu socijalno ugrožene i imaju humane ciljeve, koji promoviraju sport i kulturu ili imaju neka druga zdravstvena, tehnička i informacijska uvjerenja i ciljeve, a od dobrobiti su za sve nas!

Vrijeme i mjesto radnje:
srijeda, 25.5., 16:00 – 20:00 h, Molo longo

U međuvremenu posjetite web stranicu i Facebook event.

…jer tu smo s razlogom.
gledaj (u)druge