Radionica angažirane video umjetnosti

Voditeljica: Sara Salamon, u suradnji s Filmaktivom

Dvodnevna radionica proučit će koncepte u području video umjetnosti i eksperimentalnog filma ženskih autorica te dati odgovore na Svakodnevne upute za higijenu tijela (iz Radioničkog mementa, publikacija Kako žive umjetnice?). Polaznice će nakon diskurzivnog dijela radionice (uvod u filmski jezik i tehnologiju, kritički osvrt na primjere iz prakse) producirati kratke video radove te steći osnovna znanja predprodukcije i produkcije rada što uključuje razradu koncepta/scenarija, snimanje i montažu. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno tehničko predznanje, a zainteresiranima se preporuča ponijeti vlastita prijenosna računala.

Sara Salamon, rođena u Rijeci 1991., diplomirala je na smjeru Medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Djeluje u poljima različitih umjetničkih praksi, kao vizualna umjetnica, snimateljica, montažerka i tehničarka. U radu najčešće pokušava iznevjeriti medij. U slobodno vrijeme autodidakt i istraživačica novih tehnologija i metodologija. Trenutno živi i radi u Zagrebu i Rijeci.

Program je besplatan i namijenjen svima zainteresiranima, neovisno o prethodnom znanju ili iskustvu umjetničkog rada, čime nastojimo doprinijeti aktualnoj borbi za umjetnička, radnička i reproduktivna prava.

5. i 6.4.2019. @ Studio Kamov, Križanićeva 6a, Rijeka
Petak: 16-20 h
Subota: 11-19 h

Prijave za sudjelovanje na radionicama slati na e-mail adresu: prostorplus@gmail.com

2.3. – 12.4.2019.
Pravni kutak u suradnji s SOS Rijeka

U sklopu programa Kako žive žene? svim zainteresiranim osobama bit će omogućeno besplatno pružanje primarne pravne pomoći. Pravna pomoć će se pružati tako da će za vrijeme svih radionica biti prisutan PRAVNI KUTAK ZA PR(a)V(n)U POMOĆ koji će sadržavati kutiju u koju će se moći ubaciti pravni upit te dobiti pravni savjet odnosno opću pravnu informaciju.
Udruga SOS Rijeka pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć u sljedećim pravnim područjima: obiteljska i druga statusnopravna pitanja, zaštita prava djece, prava žrtve vezana uz materijalno kazneno i prekršajno pravo, socijalno pravo (socijalna skrb, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, prava za vrijeme nezaposlenosti), radno i antidiskriminacijsko pravo te nasljedna i druga imovinskopravna pitanja samo ako su neodvojivo povezana s nekim od navedenih područja.

10.4.2019. od 10-14h u prostorijama SOS Rijeka (Verdijeva 11, prvi kat, zvoniti na “društvene prostorije”) zainteresirane osobe moći će se uživo posavjetovati s pravnom službom.

Program Kako žive žene? financijski su podržali Odjel za kulturu Grada Rijeke i Ministarstvo kulture RH. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.
Zahvaljujemo na suradnji udrugama Pariter, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava, Filmaktiv i fanzinu Superkul.

Ilustracija: Ena Jurov