Kako žive žene: radionica Što su pjevale naše sestre?

Voditeljice: Maja Bolić i Tajana Josimović

Na radionici će se učiti tradicijske pjesme pjevane uz rad te ostale pjesme različitih ženskih (radnih) kolektiva iz šire regije. Osim toga, polaznici/e radionice će se upoznati i s raznim oblicima samoorganiziranih i, u pravilu, aktivističkih zborova u regiji i njihovog djelovanja. Radionica je otvorena svima, a pjevačko predznanje nije potrebno.

Maja Bolić & Tajana Josimović. Maja je 2012. godine diplomirala glazbenu pedagogiju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Tijekom studija vodi žensku vokalnu skupinu Euterpa te povremeno asistira u radu mješovitog zbora Rondo Histriae (2007-2012). Tajana neformalno obrazovanje u pjevanju stječe djelovanjem u zboru Le zbor (2008-2013). Od 2013. godine redovito pohađa etno kampove (TradInEtno, Ethno Grožnjan). Majini i Tajanini putevi ukrštavaju se 2014. godine kada počinju surađivati u radu s vokalno-instrumentalnom skupinom VINS komplementirajući znanja stečena formalnim i neformalnim obrazovanjem.

Prijave na prostorplus@gmail.com

Program Kako žive žene? financijski su podržali Odjel za kulturu Grada Rijeke i Ministarstvo kulture RH. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

30. i 31.3.2019. @ Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka
Subota: 10-14 h
Nedjelja: 10-14 h

Ilustracija: Ena Jurov