Drugo more

dm

Drugo more
Korzo 28/2
51 000 Rijeka
davor@drugo-more.hr
www.drugo-more.hr

Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. Osnovano je krajem 1999. godine, međutim, aktivnije započinje sa radom tek od sredine 2002. godine u Rijeci.

Drugo more je svojim programima uvijek bilo usmjereno k suvremenoj umjetničkoj sceni, inozemnoj, ali i domaćoj. Držeći se načela suvremenosti i izvrsnosti organiziralo je čitav niz programa iz područja izvedbenih, likovnih, filmskih i glazbenih umjetnosti.

Za stvaranje referentnog okvira djelovanja osim umjetničkih događanja Drugo more organizira i čitav niz teorijskih predavanja, okruglih stolova i edukacijskih programa koji prvenstveno mladima nudi mogućnost stjecanja znanja vezanih uz organizaciju i djelovanje u području nezavisne kulturne scene kroz radionice, predavanja i praktičan rad.

Važan segment djelovanja u lokalnoj zajednici odnosi se i na aktivnosti koje pokušavaju stabilizirati i osnažiti kontekst u kojem djelujemo i to kroz razvijanje platformi i koalicija koje mogu osnažiti i doprinijeti razvoju, uvijek tako fragilnog nezavisnog kulturnog sektora.

Osim usmjerenosti na lokalnu razinu Drugo more uvijek pokusava svoje polje djelovanja proširiti i izvan granica lokalne zajednice pa sudjeluje u projektima na međunarodnoj razini kao partner ili nositelj programa.

Drugo more svojim djelovanjem uvijek pokušava spojiti različite forme djelovanja, balansirajući između kulture i aktivizma, čiste umjetničke forme i socijalno angažiranog sadržaja, propitivanja određenih formi i njihovih funkcija, mladih i njihova slobodnog kreativnog vremena, politike na nacionalnom i one na lokalnom nivou.